Tjäna pengar till laget

Det finns gott om möjligheter om man snabbt vill tjäna pengar till sitt lag eller sin förening för att till exempel åka på lagresa, träningsläger eller ställa till med en riktigt fin avslutningsfest. Det brukar dessutom vara ett ganska roligt projekt som stärker sammanhållningen i laget då alla jobbar tillsammans för att nå det efterlängtade målet. Man kan i princip sälja det mesta och det finns ett stort utbud av olika saker att välja bland. Ett bra tips är att använda sig av internet för att få ihop sökmaterial som man kan ta med sig tillbaka till sin tränare och sitt lag för att tillsammans välja vad som skulle kunna kännas spännande att sälja.

Behöver man mer betänketid innan man bestämmer sig så kan man enkelt beställa informationspaket med både broschyrer, kataloger och smakprov online. Försäljningen kan startas när som helst och vanligast är att man säljer kakor, knäckebröd, tidningar, lotter och olika sorters godis. En del skolklasser och fotbollslag väljer att sälja delikatess produkter av olika slag som ost, exklusiva chokladpraliner eller lyxiga våfflor. Det handlar nämligen också om att förstå sin målgrupp. Ett annat tips är därför att kolla upp vad föräldrar, grannar och andra människor i närheten gärna handlar eller uppskattar för att maximera försäljningen. Olika sorters kaffe, te, hudvårdsprodukter, böcker eller bekväma tröjor, strumpor eller linnen är också vanligt och relativt lättsålt.

Andra sätt att tjäna pengar till laget är att starta en föreningsinsamling på nätet där man kan starta en insamlingsfond till laget genom att sätta ihop en sida med information om projektet, medlemmarna och vad pengarna ska användas till. Det finns regelverk att sätta sig in i som ansvariga för föreningen eller laget får sätta sig in i. Detta sätt att samla in pengar tar lite längre tid men kan på sikt vara en god idé.

Comments are closed.