Det du behöver veta om Elcigg

Elcigg eller el-cigaretter är kanske för vissa något helt nytt eller så har du kanske hört talas om det. Här kommer en enklare beskrivning om vad elcigg är för något.

En elcigg fungerar så att istället för att röka en vanlig cigarett med cigarettrök så röker du med elcigg en slags ånga. Den ångan innehåller vatten, propylen glykol och eventuell smakessens. Elcigg går att hitta helt utan nikotin eller med nikotin i olika styrkor. Det positiva i detta är att med elcigg undviker du många skadliga kemikalier som en vanlig cigarett innehåller. Dock så frångås ej dom negativa effekterna av nikotin om du väljer en elcigg med nikotin. Nikotin kan påverka blodtryck, hjärta och kärl.

Elcigg går på batteri som aktiveras när du trycker på en knapp under insuget. Ut kommer vattenångan och ger känslan av att ”röka på riktigt”. Elciggen består av olika delar som man kan byta ut eftersom de slits ut. Högre kvalitet ger normalt längre hållbarhet. Olika smaker/juicer finns i stort utbud för att passa de flesta. Några exempel är äpple, kanel eller vanlig tobakssmak. Första gången man ska köpa en elcigg kan det vara en bra ide att köpa ett startpaket för att få med alla delar såsom laddare, tank etc.

Personer under 18 år eller icke-rökare rekomenderas ej att börja använda el-cigaretter. Det är mer inriktat till de som redan röker och vill trappa ner på sitt bruk av vanliga cigaretter, använda elcigg där vanliga cigaretter inte tillåts eller sluta helt med vanliga cigaretter. Då elcigg ger mindre skadliga effekter än vanlig rökning men ändå ger känslan av att röka anser många att det är ett bättre alternativ. Det kan vara enklare att trappa ned då du kan välja styrka på nikotinet till din elcigg och till slut vara nere på helt nikotinfritt. Med den typen av nedtrappning kan man undvika stora abstinensbesvär.

Comments are closed.